The browser you are using is not supported by this website. All versions of Internet Explorer are no longer supported, either by us or Microsoft (read more here: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Please use a modern browser to fully experience our website, such as the newest versions of Edge, Chrome, Firefox or Safari etc.

19

Mar

Den mikrobiella jordbruksrevolutionen

19 March 2025 18:00 to 19:30 | Lecture/talk
Illustration med träd och vattendroppe.

Med hjälp av mikroorganismer kan man skapa produkter som är identiska med kött, mjölk och ägg, utan att djur är inblandade i produktionen. Det har beskrivits som den största förändringen av människans matproduktion på 12 000 år. Mat producerad av mikroorganismer kan förändra såväl människors ätande, som jordbruket som vi känner det och i förlängningen hela livsmedelssystemet. Hur kan ett skifte till mikrobiellt odlad mat se ut? Vilka utmaningar finns? Eva Nordberg Karlsson, professor vid Institutionen för processteknik och tillämpad biovetenskap, LTH, kommer lära oss mer om den mikrobiella jordbruksrevolutionen.

About the event

Location:

Lunds stadsbibliotek, Atriumgården

Contact:

jenny [dot] hansson [at] cec [dot] lu [dot] se